وی با اشاره به ضرورت افزایش سرانه مطالعه در توسعه و رشد همه جانبه کشور، گفت: ایجاد و تحکیم بنیان های تمدن نوین اسلامی و پیشرفت و تحولی که مورد نظر مقام رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است در سایه صعود همه افراد جامعه به قله کمال و ارزش های والای انسانی و اسلامی صورت خواهد گرفت.
به گفته آیت الله فلاحتی، این امر زمانی محقق می شود که علم و دانش و به تبع آن کتاب به عنوان ابزار بیان و انتقال آن، جایگاه واقعی خود را در جامعه بیابد.
وی همچنین، بهرهگیری از هوش مصنوعی را یک فرصت مهم در توسعه و پیشرفت در همه ابعاد جامعه دانست و تاکید کرد: ابزارهای نوین نباید جایگزین فرهنگ کتابخوانی شوند.
وی تحولات تاریخ انسان در ابعاد گوناگون را برشمرد و گفت: تحولات و پیشرفت بشر همواره با علم و دانش توأم بوده و فناوری در توسعه جامعه امری مهم است.
نماینده ولی فقیه در گیلان، آینده جهان را آینده فوقالعاده علمی دانست و تأکید کرد: هوش مصنوعی در مدیریت علمی آینده جهان بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه پایه مهم هوش مصنوعی، داده های بشری است؛ اظهار کرد: توجه به این مهم در مراکز علمی و پژوهشی امری مهم و اجتنابناپذیر است اما باید بدانیم که هیچ کدام از دست سازههای بشر حریف زیر بناهای قدیمی و غنی و معرفت شناسی اسلامی نیست.
آیت الله فلاحتی، توجه ویژه رهبر انقلاب به موضوع کتاب و کتابخوانی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با وجود پیشرفت های دیجیتالی و گسترش روزافزون شبکه ها و فضاهای مجازی هیچ چیز جای کتاب و انس با کتاب را نمی گیرد.
وی با اشاره به بیانات حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار با مردم تبریز خاطرنشان کرد: به زعم مقام معظم رهبری، مسئله امروز ما تهدید سختافزاری دشمن نیست بلکه تهدید نرمافرازی است.
امام جمعه رشت، ادامه داد: رهبر انقلاب، معنای تهدید نرمافزاری را دستکاری افکار عمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در «محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن» عنوان کرده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز بدخواهان به این نتیجه رسیدهاند که راه فائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، بکارگیری تهدیدهای نرمافزاری است که البته تا امروز موفق نبوده و نتوانستهاند با وسوسههای خود، ملت و جوانان ایران را از عزم و حرکت بازدارند.
وی با تاکید بر اینکه دفاع نرمافزاری در شرایط کنونی مهمتر از دفاع سختافزاری است، افزود: مقام معظم رهبری در تبیین علت این اهمیت فرمودند:«نقص در دفاع سختافرازی با دفاع نرمافزاری قابل جبران است؛ اما مشکلات نرمافزاری با ابزارهای سختافزاری قابل رفع نیست.»
آیت الله فلاحتی، با تاکید بر ضرورت تقویت دفاع نرمافزاری توسط جوانان، افزود: جوانان را باید برای تقویت دفاع نرمافزاری، به انس با مفاهیم و ویژگیهای انقلاب و بیانات امام بزرگوار پیوند زد.
وی با اشاره به پیشرفت در مسیر تحقق اهداف انقلاب، افزود: برای دستیابی به اهداف انقلاب باید در زمینه عدالت، رفع شکافهای اجتماعی و بعضی مسائل دیگر با تلاش بیشتر عقبماندگیها را جبران کنیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان، معرفی چهرههای انقلابی، مانند آیت الله محفوظی را به جوانان توصیه کرد و گفت: آیت الله محفوظی عالم وارسته علمی، مذهبی و فرهنگی گیلان بود و زحمات فراوانی برای جامعه اسلامی کشید.
وی با تاکید بر ضرورت شخصیت پردازی افراد انقلابی همچون آیت الله محفوظی، بیان کرد: ویژگیهای معرفتی، علمی و شخصیتی آیت الله محفوظی گیلانی باید برای مردم تبیین شود.
آیت الله فلاحتی، همچنین بر اجتناب از اسراف؛ به عنوان یکی از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی تاکید کرد و گفت: مسئله اصلاح الگوی مصرف از سوی مقام معظم رهبری به ویژه پیرامون صرفهجویی در مصرف آب در کشور همواره مورد تاکید است.