وی با تاکید بر اینکه اشعار و آثار شاعران باید با مضامین فلسفی، عرفانی و الهی آمیخته شود؛ افزود: خلاقیتهای ذهن انسان در عالم هستی یکی از محبتهای الهی برای انسان است.
آیت الله فلاحتی، با اشاره به اینکه پروفسور حسابی نیز در اواخر عمر خود به سرودن شعر روی آورده بود، ادامه داد: این امر برآمده از رقت احساسات وی بود.
به گفته وی، رقّت قلب حالتی است که به موجب آن، انسان در مقابل عواملی که موجب برانگیخته شدن احساسات و عواطف میشوند؛ زود منفعل میشود که معمولا این صفات در زنان بیشتر است.
وی همچنین به اشعار فلسفی ملاصدرا بزرگترین فیلسوف ایرانی جهان اسلام، اشاره کرد و گفت: رقت احساسی است که در دل شاعر است و ملاصدرا نیز رقیق بود.
امام جمعه رشت، با اشاره به دوبیتی معروف «خوشا آنانکه الله یارشان بی
بحمد و قل هو الله کارشان بی
خوشا آنانکه دایم در نمازند
بهشت جاودان بازارشان بی» از بابا طاهر عریان، اشعار عرفانی حافظ شیرازی را نیز ستود.
وی به کتاب «قصص العلما» از میرزا محمد تنکابنی، اشاره کرد و گفت: توجه به مضامین قرآنی و الهی و بکارگیری آنها در خلق آثار ادبی بسیار اهمیت دارد و مدنظر شاعران جوان باشد.
آیت الله فلاحتی، خاطرنشان کرد: در قالب شعر میتوان حوادث و رخدادهای زمانه را با الفاظ زیبا بیان و میان شاعر و شنونده ارتباط برقرار کرد.
وی همچنین بر ضرورت تسلط شاعران و نویسندگان به زبان و ادبیات فارسی و گیلکی تاکید کرد و گفت: انسانی که قصد دارد نوشتار و گفتارش را از طریق قلم و کتاب به جامعه عرضه کند، باید سعی کند حرفهایش بیانگر مطالبات و شرایط زمانه باشد.
امام جمعه رشت، به نقش شعرای معاصر در سرودن اشعار بدیع و نو اشاره کرد و گفت: نیما یوشیج پدر شعر نو فارسی است که سبک شعرش بعدها مورد توجه بسیاری قرار گرفت.